نړيوال ښکيلاک او د لرو بر افغان دازادۍ غورځنګ
دشمنان قسم خورده یی مردم بیچاره و میهن ویران ما
تيمور
29.06.2011
سلام به همه افغانهایی با شهامت و وطن دوست،
چندی قبل در ولایت زیبایی ما کنر ده ها تن از عربهای خر و پاکستانی های چټل که دشمنان قسم خورده مردم مظلوم و وطن ویران ما هستند، به دست فرزندان و دلیرمردان اردوی کشور ما به دوزخ همیشګی فرستاده شدند.
موضوع بسیار مهم این است که عربهایی وهابی منافق به دین و پیغمبر اکرم (ص) ما با همکاران پلید و رو سیاهی پاکستانی شان چه مرګ میخواستند در ولایت سر بلند و غیور ما (کنر)؟
لعنت دایمی باد بر دشمنان مردم مسلمان وستمدیده و کشور به خاک و خون نشسته ما، آمین.
با احترام،
برادر داغ دیده شما تیمور شاه
-
29.06.2011
من خو تا اکنون این مطلب را در کدام رسانه ملاحظه نکرده ام، ولی اګر حقیقت داشته باشد در پاسخ ات باید بګویم که اګر تو راستی با وطن و کشور محبت داشته باشی هیچ وقت کسانی را که بر ضد دشمنان کشور تو میجنګند و به جز از رضای الهی غرض دنیوی دیګری ندارند، به همچو صفات یاد نمی کردی. چرا بر ضد امریکایی های متجاوز سخن نمی ګویی که علنا وجهرا کشور را مستعمره کرده و هر روز کودکان وموی سفیدان ما را به شهادت می رساند؟ من هم وجود عرب را در افغانستان نمی خواهم ولی باید پرسیده شد که باعث وجود عرب در کشور ما چه است؟ ایا در حالت کنونی وجود استعمار امریکایی عامل موجودیت عرب در افغانستان نیست؟
اګر تو میګویی که چرا عرب را اجازه داده شود که در افغانستان علیه استعمار امریکایی بجنګند؟ ما از تو میپرسم که چرا مجاهدین حمایت ومساعدت کسانی را که بر ضد استعمار امریکایی های وحشی در پهلوی ایشان ایستاده هستند، رفض نمایید؟. و از جانب دیګر ایا می فهمی که تو و امثال تو ضرورت موجودیت عرب را در صفوف مجاهدین ایجاد کردید؟ اګر تو و امثال تو حمایت امریکا را نمی کردید امروز مجاهدین ضرورت نداشتند که از دیګران مساعدت بپزیرند.
پس اګر امروز یک لعنت به مجاهدین خارجی می ګویی صد لعنت باید به خودت بګویی.
اګر مفهوم را درست ادا نکرده باشم معذرت میخواهم زیرا که من پارسی را نمی فهمم.
h.karezwal
30.06.2011
راځئ پارسي په کې زده کړو
برادر محترم اقای تیمور
اولا باید یاد آور شوم که اسم مبارک شمابه نظر من چندان اسم خوب نیست زیرا تیمور یک پادشاه بسیار ظالم از احفاد چنګیز خان مغولی بود ، که در ماوراء النهر سلطنت داشت ، وبسیاری از شهرهای منطقه را به آتش کشید ، ومردم انها را بی خانمان کرد، چنانکه اسم را اثر در مسمی باشد از شما تقاضا میکنم که اسم خودرا از تیمور به جلا ل الدین خوارزمشاه عوض کنید کسی که شهرت تاریخی خوب دار د .
مسئله جهاد ومقاومت علیه صلیبیها کدام مسئله ای بین الافغاني نیست که ان را باید به موازین عنعنوی افغاني ترازو کنیم وبرایش حدوحدود تعین کنیم ، چنانچه تاخت وتاز امروزي صلیبها علیه امت مسلمه انګیزه ای مذهبی دارد ، وجورج بوش رئیس جمهور سابق امریکا نیز برآن صراحت نموده وسخن از ( کروسیډ وار) ګفته ، بناء جهاد علیه صلیبیها به عنوان یګانه راه نجات امت وظیفه مشترک تمام مسلمانها پنداشته میشود .
بحرالرائق کتاب مشهور فقه حنفي صراحت دارد که اګر در مغرب بالای یک زن ویا یک طفل مسلمان ازجانب کفار تجاوز صورت ګیرد واو توانمندي دفاع ازخود نداشته باشد ، به تمام مسلمانان جهان حتی اهل مشرق جهاد فرض میشود تا ازاهل اسلام دفاع نماید ، بناء همین حالا که کفار دنیا اعم از یهودي نصراني بودایي دهري وغیره وغیره بالای وطن افغانها تجاوز نموده برتمام اهل اسلام جهاد فرض عین شده است .
اقای تیمور شما کمکي فکر نمایيد
کفار امریکایي نه تنها این که کفار برتانوي ، کنادایي ، استرالیايي جرمني ، ایتالوي و . . . از سهم داري درجنګ افغانستان منع نه میکند بلکه علاوتا ازانها استدعای کمک بیشتر دارند ، پس مسلمانان افغانستان چرا مسلمانان سعودي وپاکستان را بګویند که در جهاد ما شرکت نه کنید ؟؟؟؟
اغای تیمور در پشتو متل است که ما په اسمان غوښتې خدای په ځمکه راکړې ، من از چندي بدینسو در تلاش یک فارسی زبان مثل شما بودم ، که درجریان مباحثه از یک سو به او قناعت دهم ، وهم فارسي خود را سمینت نمایم
پښتون یار
30.06.2011
...
h.karezwal
30.06.2011
[quote:8783142f31="پښتون یار"]نوش جانت کاریزوال صاحب یک تیر دو نشان[/quote:8783142f31]
ههههههها جناب پشتونیار یار صاحب ،معلوم میشود که شماهم تير خود را مي آزمایي مګر به فکرم هردو نشان را خطا کرده اید ، زیرا که همین ضرب المثل طوری نیست که شما ګفته اید ، بلکه میګوید ( یک تیرو دو فاخته ) خیر ان شاءالله چکه چکه دریا میشه :D
اکرم
30.06.2011
نه !( چکه چکه قروت میشه) !
بلکه قطره قطره دریا میشود!
ههههههها جناب پشتونیار یار صاحب ،معلوم میشود که شماهم تير خود را مي [color=orange:b8d6c5c7ba]آزمايد[/color:b8d6c5c7ba] مګر به فکرم هردو[size=24:b8d6c5c7ba] نشانه[/size:b8d6c5c7ba] را خطا کرده اید ، زیرا که [color=darkred:b8d6c5c7ba]این[/color:b8d6c5c7ba] ضرب المثل طوری نیست که شما ګفته اید ، بلکه [color=brown:b8d6c5c7ba]میګویند[/color:b8d6c5c7ba] ( یک تیرو دو فاخته ) خیر ان شاءالله(( چکه چکه دریا میشه )) نه ! چکه چکه قروت میشه !!! بلکه ، قطره قطره دریا میشود!
رښتینی
30.06.2011
یوچاویلی : له شلو پښتنو سره چې یوفارسیوال کېنې نوټول
پښتو پرېږدې اوپه فاړسوګډ شي ښه داسې نده ؟
h.karezwal
30.06.2011
[quote:b923a7f9cb="amro"]نه !( چکه چکه قروت میشه) !
بلکه قطره قطره دریا میشود!
ههههههها جناب پشتونیار یار صاحب ،معلوم میشود که شماهم تير خود را مي [color=orange:b923a7f9cb]آزمايد[/color:b923a7f9cb] مګر به فکرم هردو[size=24:b923a7f9cb] نشانه[/size:b923a7f9cb] را خطا کرده اید ، زیرا که [color=darkred:b923a7f9cb]این[/color:b923a7f9cb] ضرب المثل طوری نیست که شما ګفته اید ، بلکه [color=brown:b923a7f9cb]میګویند[/color:b923a7f9cb] ( یک تیرو دو فاخته ) خیر ان شاءالله(( چکه چکه دریا میشه )) نه ! چکه چکه قروت میشه !!! بلکه ، قطره قطره دریا میشود![/quote:b923a7f9cb]
بسیار خوب بسیار خوب هموطن ګرامي جناب امرو جان درپشتو میګویند ( اوس یې خوند وکړ ) من تاحالی با کدام فارسي زبان همزیستي نه کرده ام ، ونه کتابهای فارسي راخوانده ام ،فقط مطبوعات واخبار رادیویي فارسي را تعقیب نموده ایم ، وحالا میخواهم بحیث زبان دوم کشور ما نوشتن وګفتار فارسي خود را ارتقاء بخشم ، در این زمینه اګر کدام مشوره ، همکاري ورهنمایي که درتوان شما باشد لطفا دریغ ننماید ، به امید همکاري شمایان
h.karezwal
30.06.2011
[quote:9944f9cdf7="رښتینی"]یوچاویلی : له شلو پښتنو سره چې یوفارسیوال کېنې نوټول
پښتو پرېږدې اوپه فاړسوګډ شي ښه داسې نده ؟[/quote:9944f9cdf7]
جناب عالیقدر رشتینی درپشتو میګوید ( موږ مړي مړي نه غیو خپلې غاړې تازه کوو)
به امید سلامتي شمایان
رښتینی
30.06.2011
............
-
30.06.2011
من نه فهمیدم که آقای رښتینی چرا یک تبصره ای خویش را ثانیا ثبت نموده؟
و ګفته کاریزوال راست است، خوب فرصت فارسی آموزی در دست ما قرار ګرفته.. نباید که آن را نادیده ګرفته ضایع نماییم .
چطور آقای رښتینی صاحب؟
h.karezwal
30.06.2011
[quote:03c96792c0="كليوال"]من نه فهمیدم که آقای رښتینی چرا یک تبصره ای خویش را ثانیا ثبت نموده؟
و ګفته کاریزوال راست است، خوب فرصت فارسی آموزی در دست ما قرار ګرفته.. نباید که آن را نادیده ګرفته ضایع نماییم .
چطور آقای رښتینی صاحب؟[/quote:03c96792c0]
بسیار تشکر اقای روستایي اعنی کلیوال
فکر میکنم خلاف جناب پشتونیاردرتیر اندازي مهارت ویژه داریدزیرادرقضاوت متذکره تیر ات هردو فاخته رازده است مثلیکه درپشتو میګویند ( دنښې منځ دې ویشتلی ګرسره )
مګر از [quote:03c96792c0]چطور آقای رښتینی صاحب؟[/quote:03c96792c0] که شما هم مثل اینجانب ابتداء فارسي نه میګوید بلکه کلام نفسي پشتو خودرا به فارسي ترجمه مي کنید ، همین در آموختن زبانها یک مشکل بسیار جدي شمرده میشود ، که تاحال خو من برایش کدام حل پیدا نه کرده ام .
چندسال پیش در یک مدرسه ای کراچي ازیک استاد عراقي درس عربي میخواندم ، درحین تکلم به عربی استاد متواتر مرا همی ګفت که عربي بګو، پشتو ات ترجمه نه کنید
-
30.06.2011
اقای کاریزوال! استاذ عربی شما خوب برایت ګفته، زیرا که تو هرچیز را به عین شکل به عربی ترجمه می کردی. اكنون ببین شما وقتيكه نوشته ای تبصره بالا را به فارسی شروع کردید اسم من را هم به فارسی ترجمه کردی و من را روستایی خطاب کردی مثلیکه در پیشتو میګوید (زما نوم دې هم د املوکو په تول کې رافارسي کړ)، او اینطور نباید صورت ګرفت زیرا که اسم هیچوقت ترجمه نمی شود. اګر این چیز را متوجه نشوید دیګر روز نام خودت را به هم به (صاحب رود) ترجمه خواهد کردی و نام اقای پتنګ صاحب را هم به پروانه ترجمه خواهد کردی. که همچو ترجمه بسیار تشنج را به میان می آورد.
یک روز یک دوست ام که مجددا زبان انګلش را یاد ګرفته بود با یک نفر انګلیسی صحبت می کرد، مثلیکه در پشتو پرسیده میشود که چرا این چیز را پرسیدی، میګوید (هسې) یعنی همینطور این سوال راکردم کدام مقصد خاصی نداشتم. دوست ام از او نفر یک چیزی را پرسان کرد، او سوالش را جواب داد ګفت: چرا؟، دوست من هم مثل اقای کاریزوال هرچیز را از پشتو ترجمه میکرد ګفت: Like this، او نفر باز پرسید که نفهمیدم چه میګویی؟، ګفت: Like this..
منظورم من این بود که این سخن ات راست است که نباید هر چیز را به ګفته یی پشتو (کټ مټ) به فارسی ترجمه کنیم.
تيمور
30.06.2011
[quote:4fc2f1f70d="كليوال"]من خو تا اکنون این مطلب را در کدام رسانه ملاحظه نکرده ام، ولی اګر حقیقت داشته باشد در پاسخ ات باید بګویم که اګر تو راستی با وطن و کشور محبت داشته باشی هیچ وقت کسانی را که بر ضد دشمنان کشور تو میجنګند و به جز از رضای الهی غرض دنیوی دیګری ندارند، به همچو صفات یاد نمی کردی. چرا بر ضد امریکایی های متجاوز سخن نمی ګویی که علنا وجهرا کشور را مستعمره کرده؟ ایا در حالت کنونی وجود استعمار امریکایی عامل موجودیت عرب در افغانستان نیست؟
[/quote:4fc2f1f70d]
محترم کلیوال صاحب بعد از عرض سلام و احترامات میدانم که بسیار ناراحت شده اید، مګر وجدان ما میګویید که یګانه علت آمدن غولهای وحشی امریکایی در میهن عزیز ما فقد و فقد موجودیت همان عربهای وهابی خر (احمق) که از دین مبارک اسلام که رسول اکرم حضرت محمد (ص) برای ما آوردند، وهابی های منافق آنرا یک دین کاملاً شیطانی، مانند دوران جاهلیت شان درست کرده اند.
حالا شما خود بګویید که علت این همه کشتار ها و بربادی ها در کشور عزیز ما (درست است که فعلاً کافران عیسوی هستند)، مګر علت اصلی تجاوزآنها همین وهابی های وحشی و همکاران منافق پاکستانی آنها بودند و هستند.
اګر من از وطنم دفاع میکنم، که این حق من و هر فرد مسلمان افغان با شهامت، با ننګ و ناموس است. و من ایمان دارم که شما نیز چنین خواهید فکر کرد.
من شخصاً موجودیت هر فرد بیګانه را در وطن عزیزم نمی پذیرم، و تا آخرین نفس بر ضد آنها خواهم نوشت (انشاُ الله).
شما پرسیده بودید که: (من خو تا اکنون این مطلب را در کدام رسانه ملاحظه نکرده ام،)
من آنرا از رسانه (د افغان غږ آژانس) تحت عنوان (د کونړ په عملیاتو کې ګڼ شمیر عربان او پاکستاني وسله وال وژل شوي) نقل کرده بودم.
به امید آزادی و آرامی مردم مسلمان و مظلوم ما.
با احترام،
برادر شما تیمور
h.karezwal
30.06.2011
محترم کلیوال صاحب راست ګفته اید که من نوشتن زبان دري به شکل درست یاد ندارم ، ان شاء الله اګر نصرت خداوند متعال واخلاص رفیقای محترم مثل شما، جناب تیمورجان قندول وامرو جان محترم یاري کند امید است که ان شاء الله رفته رفته خوب شوم .
خدمت تیمور جان محترم باید به عرض برسانم که فکرات باشد که این ټول افغان است وکدام ویب ګاه و اطاق ګفتمان فیسبوکي پنجشیریها نیست که سخن از خر ، جاهل واحمق ودیګر ګفته هایي ناسزا در آن روا باشد .
من هم یک حنفي مسلک استم مګر شما حق دارید از روی استدلال درمقابل وهابیها وعرب قد علم نمایید ، نه آنکه در جای منطق واستدلال هرزه ګوي کنید .
با احترام فراوان
-
30.06.2011
[quote:a8c7695205="آقای تيمور در ضمن سخنان خویش نوشته کرده، ویا به ګفته پشتونها "]من شخصاً موجودیت هر فرد بیګانه را در وطن عزیزم نمی پذیرم، و تا آخرین نفس بر ضد آنها خواهم نوشت[/quote:a8c7695205]
ولی من شخصا موجودیت انعده بیګانه ګان را می پزیرم که در راه آزادی و استقلال کشور عزیز با ما مساعدت می ورزد. متاسفانه شما یک استعمارګر عیسوی را در خاک خود تحمل کرده میتوانید اما یک مسلمان را تحمل کرده نمی توانید که کشور تو را از چنګ استعمار نجات می دهد و در دفاع کودکان وموسفیدان تو خون خویش می ریختند یا می ریزانند یا هر چه که باشد، خو مقصد سر خود را قربانی می کنند.
چه فکر می کنید که هدف یک مجاهد عرب در افغانستان چه خواهد بود؟
ایا به جز از رضای خداوندی دیګر هدف دنیوی و مادی دارد؟
آری! تنها عرب نیست که شما مخالفت انها را می کنید، هر افغان را که احساس ازادی و استقلال کشور خویش را داشته باشد و در همین راه با استعمارګران می جنګند شما مخالفت آنها را میکنید.
به فکر من موضوع عرب و عجم اصلا مطرح نیست..
[quote:a8c7695205]امید است که ان شاء الله رفته رفته خوب شوم .[/quote:a8c7695205]
محترم کاریزوال صاحب تو یقین کو که ای ګپت مره ایقده خنده داد ایقده خنده داد،، که توبه، به خصوص همی کلمه رفته رفته را خییییلی خوشم آمد.
راستی همین هوتک چرا معلوم نمی شه؟
هوتک جان اګه آواز مرا میشنوی زودی کده خود را برسان که خیلی پشتت دق شدیم.
دیګه خودت میفامی.
pattang
30.06.2011
انډيوالانو ډېر دشرم ځای دی لکه ځينې پښتانه چي خپله مورنۍ ژبه پرېږدي او په
پاړسو ليکونه او يا خبرې کوي، زه خپله متعصب نيم، فارسي هم دافغانستان له ژبو
خه يوه ژبه ده ، خو داسې کړن دپښتنو دپښتو او پښتنوعلمي او اقتصادي ځای
نيولو ته ډېره صدمه رسوي او رسولې هم ده ٠ د کابل دۀ افغانان ټو ل پښتانه وو ،
دفراه نورزيان، دهرات سدوزيان ، بارکزيان، محمد زيان د شمال صافيان ټول
پښتانه دي خو دپښتو په خلاف عمل کوي ، دغسې عمل دپښتنو خپله داسيميلا
څيون(Assimilation) علت شوی دی او يوو کلتور بل خوړلی دی ، پر داسې حال
کې چې ملي هويت له يوې مخلوطې نه مرکبې ټولنې څخه جوړ وو او اوس هم روان
دی نو پرداسې حال کې له پښتو سره ډېر ظلم دی نو تاسې پښتانه ولې داسې ظلم
له خپلې مورنۍ ژبې سره کوۍ ????????????????٠ که په خپل حق ټينګ
وندرېږې او خپل هويت ونه ساتي خلک به دې بې احترامي هم کوي او خپل حق
به هم نه درکوي ، څکه چې بېغيرته خلکو ته نور په سپکو سترګو ګوري ٠
h.karezwal
01.07.2011
جناب عالي اقای پتنګ
احساسات شما قابل قدر است ، ولی میګویند که پرسیدن عیب نیست ندانستن عیب است ، تکلم به زبانهایی دیګر وآموختن آن نه از صغائر است ونه هم از کبائر ، مي ګویند که نبي کریم صلی الله علیه وسلم هم برای آموختن زبانهای عجمي یک عده ازصحابه کرام رابه کدام مملکت همجوار اعزام نموده بودند ، زبان علاوه از وسیله تکلم و مفاهمه چیزی دیګری نیست
h.karezwal
01.07.2011
محترم کلیوال جان
السلام علیکم ورحمت الله وبرکاته
این جمله که ( رفته رفته خوب شوم ) آیا کدام مشکل ګرامري دارد ، ویا کدام غلطي فاحش دیګر که شما را ( ایقده خنده ) داده است ؟؟
لطفا اګر وضاحت بدهید ، امید هست که درساعت درسي زبان دري مرا تنها نګذارید ، ان شاءالله وقتي مي آید که ماوشما زا نوشتن و ګفتن دري ( بي چوخسه ) یاد خواهد بود ، وهوتک نه مي فمهد که ( اینجا لندن است ) چه معنی :D :D
هوتک
01.07.2011
[quote:732488d482="h.karezwal"] یاد خواهد بود ، وهوتک نه مي فمهد که ( اینجا لندن است ) چه معنی :D :D[/quote:732488d482]ډیرښه پوهیږم چه لندن چه معنا خو یاره کاریزواله مخکې شکمن خو اوس یقینې شوم که زما نه منې کلیوال دې ووایې؟
-
01.07.2011
[quote:3d4390a5f0]آیا کدام مشکل ګرامري دارد ، ویا کدام غلطي فاحش دیګر که شما را ( ایقده خنده ) داده است ؟؟[/quote:3d4390a5f0]
نه خیر، کدام مشکل ګرامری ویا غلطی را دارا نبود، علت خنده ام این بود که مرا خیلی خوشم آمد، همین کلمات مثل (رفته رفته) که کلمه (دویده دویده) هم از عین قالب است اکثر در سخنان کابلی ګګها شنیده می شود، و فکر می کنم که همراه کابلی ها خوب معايشه کردی؟!!
[quote:3d4390a5f0]امید هست که درساعت درسي زبان دري مرا تنها نګذارید ،[/quote:3d4390a5f0]
ان شاء الله تنها نخواهد ماندی، ولی حیف که آقای پتنګ صاحب عصبانی میشود.
[quote:3d4390a5f0]مخکې شکمن خو اوس یقینې شوم که زما نه منې کلیوال دې ووایې؟[/quote:3d4390a5f0]
هوتک جان موشن فارسی خود را خراب نمی کنم و جواب تو را هم به فارسی میدهم:
راستش ګفتی هوتک! همی ره خو مه هم یقینی شده بودم خو ایقده زود نمی ګفتمش، تو یقین کو که از فارسیش فهمیدم. :)
کاریزوال صاحب حالی که هوتک ګپ اصلی را سر من زد و تو هم فهمیدی که من و هوتک می فهمیم امید است که در ساعت اموزش فارسی ما را تنها نګزارید. :D
همین هوتک نیست این هوتک؟ این بسیار مضر است سخن اصلی را خودش نمی ګوید سر من میګوید. من خو از همین چیز در بیم و هراس بودم که اګر برایت بګویم کلاس فارسی ما را ایلا خواهد دادی. :D :D
هوتک
01.07.2011
.........
pattang
01.07.2011
قدرمند کرېزوال صيب ليکي !
[quote:a6d72bbfc2]جناب عالي اقای پتنګ
احساسات شما قابل قدر است ، ولی میګویند که پرسیدن عیب نیست ندانستن عیب است ، تکلم به زبانهایی دیګر وآموختن آن نه از صغائر است ونه هم از کبائر ، مي ګویند که نبي کریم صلی الله علیه وسلم هم برای آموختن زبانهای عجمي یک عده ازصحابه کرام رابه کدام مملکت همجوار اعزام نموده بودند ، زبان علاوه از [/quote:a6d72bbfc2]
وروره داخبره دې درسته ده خو دافغانستان شرائط په بل ډول دي، اصلا خو اوبه
له پاسه کښته خواته ځي خو په افغانستان کې په بر خلاف روانې دي ?
دپښتو او پښتنو سره جفا اخير نلري ، داکسريت ژبه ، هغه ژبه چې دافغانستان
نوم اوټول ملي افتخارات پورې تړلي دي له صحنې وتلې ده او هر ورځ يې وژني
او چړې پکښې وهل کېږي٠ ته په شمال کې د پښتنو حال او احوال واخله ! چې څه
حال يې دی ? داخکه چې دوی په پښتو کړېږي ، طالبان که پښتانه نه وی نوبل
قسم چلښت به ورسره شوی وو، زه داسې فلمونه لرم چې دوژل شويو طالبانو مړه
جسدونه زړې ښخې په تيږو ولي چې په اسلام کې ناروا کاردی ٠ پښتون بايد خپل
هويت کلک وساتي که نه وي نو ګاډۍ واني به کوي !
[quote:a6d72bbfc2]وسیله تکلم و مفاهمه چیزی دیګری نیست[/quote:a6d72bbfc2]
کارېزوال صيب داسې مالوميږي چې عمر دکم دی ، ما له مخلوط او مرکب نه
خبرې کړې دي چې هر ملي هويت له يوې يا له بلې څخه جوړ شوی دی خوجوړېدل
يې د کمياګر په لاس دی چې هغه کوم مواد ترې جوړوي او کومو موادو ته ضرورت
لري متاسفانه په افغانستان کې دغه کميا ګران ډېر بې عقله جهلي خلق تېر شوي
دي چې اوس يې ټول شر او فساد يې مونږ ته پرې ئيښي دي ٠ که مونږ هم دغه غلطه
کميا نوره اسعمال کړو نو خپل ځانونه به پردې زهرجنو موادوپه خپله مړه کړو.
عبدالوكيل
01.07.2011
یو خو ملګرو ملتونو هم د ځینو عجیبه عجیبه شیانو په نامه په کال کی یوه ورځ د لمانځلو له پاره بیله کړی وی ،
د مثال په توګه د ګډا نړیواله ورځ ، په صابون د لاس وینځلو نړیواله ورځ ، د ښځو د سنتولو پرضد نړیواله ورځ ،
د خندا نړیواله ورځ ، د کیڼ لاسو (هغه کسان چی په کیڼ لاس لیکل کوی) نړیواله ورځ ... او داسی نور
نو کیدی شی چی پرون ورځ د پاړسی نړیواله ورځ وه والله اعلم ، او هر چا به غوښتل چی په یو څو پاړسی جملو دا ورځ ولمانځی
ځکه چی زما یو ملګری دی چی مخکی به یی همیش په موبایل کی په پښتو مسیج رالیږه ، خو د معمول خلاف پرون هغه هم په پاړسی مسیج راولیږه
نو ما چی په فورم کی پاړسی لیدلی وه او بیا می د هغه پاړسی مسیج ته پام شو نو ما ویل کیدی شی نن د پاړسی نړیواله ورځ وی
او هرڅوک به غواړی چی په یو دوه پاړسی کلمو یی ولمانځی . نو ما هم بیرته په پاړسی جواب ورکړ .
بله دا چی کاریزوال صاحب وایی چی د هوتک پاړسی نه ده زده ، خو فکر کوم ما د هوتک پاړسی اوریدلی او کیدی شی
په فورم کی می چیری لیدلی وی خو صحیح می په یاد نه دی، خو دومره ګواهی ورکولی شم چی
د هوتک زده ده خو ساتلی یی ده او نه یی استعمالوی .
نور نو پتنګ صاحب په فورم کی یو دوه ټکی پاړسی لیکل خو فکر نه کوم چی پښتو ته یا ګټه ورسولی شی او یا تاوان...
او په اخیر کی د یو ګمنام شاعر د شعر دا بیت هم ولولۍ :
ښکاری چی مینی دی پښتو هم رانه واخیستله
بیګا په خوب کی می خبری په فارسی کولی
والسلام
pattang
01.07.2011
وکيل جانه د ملل متحد په کاروکې همدغسې فساد دی لکه په دې دوو ټکيو
فارسي کې!
ما خبره ، تاريخي او عمومي کړې نه داچې څوک يوارې دوه ټکي پاړسي و وايې
او يا يې لولي له بلې خوانه مو څټ د کلا باټ در وازه شوی دی څکه چې دوه ټکي
پاړسو مووېلې او لوستلې ده ، نه مو دين شوه نه دنيا هسې خوشې دسر خوږ ٠