د موضوعګانو سرپاڼه

نړيوال ښکيلاک او د لرو بر افغان دازادۍ غورځنګ

ریس ملت افغانستان کی است؟

islamparast
28.12.2007

در بین ٣٠ میلیون کم یا زیاد ملت افغانستان او کدام شخصیتی است ،که واقعا ملت افغانستان او را به مثلی ریس ملت یا نماینده افغانستان قبول کرده به او واقعا مثلی یک رهبر احترام بکنند؟ و اګر چون شخصتی ندارد پس ما چګونه تقاضای وجود اصلی افغانستان را در دنیا داریم ؟ و این سوال در ذهن هر افغان باید هویدا باشد٠

Bahram
28.12.2007

نماينده افغانستان پشتون ها يا ملا محمد عمر آخند است و يا كرزي بابا.

pattang
28.12.2007

دسقاو زوی، ببرک کارمل ، رباني او مسودوف نوڅه کارونه کړي دي ?، کرزی خو
ستاسو لپاره درويزه کوي اودې تاسو جيبونه در ډکوي ، ملا عمر ته ګوره هغه
اشغالګر چې تاسو را وستل هغه يې بېرته باسي٠

[quote:f75ddc6a08="Bahram"]نماينده افغانستان پشتون ها يا ملا محمد عمر آخند است و يا كرزي بابا.[/quote:f75ddc6a08]

Bahram
28.12.2007

دواره مزدوران دې٠ یو د عرب او بل د غرب٠ فرق یې  د غین په همغه یو نقطه کې دي٠ عمر هیځ غول هم نشي خورۍ٠[quote:b586411129="pattang"]دسقاو زوی، ببرک کارمل ، رباني او مسودوف نوڅه کارونه کړي دي ?، کرزی خو ستاسو لپاره درويزه کوي اودې تاسو جيبونه در ډکوي ، ملا عمر ته ګوره هغه اشغالګر چې تاسو را وستل هغه يې بېرته باسي٠

[quote:b586411129="Bahram"]نماينده افغانستان پشتون ها يا ملا محمد عمر آخند است و يا كرزي بابا.[/quote:b586411129][/quote:b586411129]

pattang
29.12.2007

بهرام جانه که داتا سو راوستلي اشغالګر نوي نو قسم په خدای دی چې ملا عمر
دې بيا کلاب ته سړي او هلته به بيا خپله روسۍ وتکا وهې ٠

[quote:f2e87c7e6c="Bahram"]دواره مزدوران دې٠ یو د عرب او بل د غرب٠ فرق یې  د غین په همغه یو نقطه کې دي٠ عمر هیځ غول هم نشي خورۍ٠[quote:f2e87c7e6c="pattang"]دسقاو زوی، ببرک کارمل ، رباني او مسودوف نوڅه کارونه کړي دي ?، کرزی خو ستاسو لپاره درويزه کوي اودې تاسو جيبونه در ډکوي ، ملا عمر ته ګوره هغه اشغالګر چې تاسو را وستل هغه يې بېرته باسي٠

[quote:f2e87c7e6c="Bahram"]نماينده افغانستان پشتون ها يا ملا محمد عمر آخند است و يا كرزي بابا.[/quote:f2e87c7e6c][/quote:f2e87c7e6c][/quote:f2e87c7e6c]

01.01.2008

اسلام پرست خان اتو نورو ټولو ته سلام!
د احمد شاه با با نه رتوروسته خو یو هم د ولس مشر یا رئیس نه و، شاه شجاع او ببرک کارمل دې آن د روس او انګلیس استازي او ګوډاګیان وو، خو افغانستان تل وجود درلود . که ستا مطلب له اولس ټاکلي مشر څخه وي نو هغه هم یواځې احمدشاه با با و چې لویې جرګې ټاکلی او قدرت ته رسولی و . له هغه راوروسته که
د طالبانو له زورواکۍ دراپرځولو له له پاره د امریکا له قدرت څخه سترګې پټې کړو لومړنی کس چې د هیواد په تاریخ کې د لومړي ځل له پاره د یو اساسي قانون له مخې په عامو ټولټاکنو کې قدرت ته ورسیدحامد کرزی دی چې په یوه قحط الرجاله ټولنه کې لوی غنیمت و . په دغه لار د ولس د مشرۍ لار ده، کله چې هیواد آزاد شي هم د اساسي قانون ، عامو آزادو، سري رابو او او عادلانه انتخابات د د ولسمشر د ټاکلو او مشروعیت یواځی لار ده ، نو حوک چې ترې د سرغړونې نیت لري هیڅکله د ولس مشروع مشر نشي کیدای ! د ولس له رایو پرته یواځې د خدای (ج) رسولانو حق درلود چې مشر وي ځکه هغوی د خدای تعالی له خوا ټاکل شوي وو او [color=white:9892001997]اَطِیعُوالله و اَطیعُو الرسول َ [/color:9892001997] یې ښه ٍبوت دی . نور خلیفه، باچا، خان ، ملا او جو لا یو هم حق نه لري له انتخاباتو ( پخوا : بیعت) پرته د مشرۍ ادعا وکړي . په [color=yellow:9892001997]و اُولِلا َمرِ مِنکُم [/color:9892001997] کې هم د [color=white:9892001997] مِنکُم [/color:9892001997] کلمه دوه شرطونه پوره کول غواړي . لومړی داچې مسلمان وي، دوهم داچې تاسو ټاکلی وي( په بیعت يا انتخاباتوسره) . ددې دیني اسلامي او قراني شرط پوره کول نن ورځ یواځې په قًانوني ولسواکۍ کیدای شي ، ولسواکي چې نه لیبراله غربي دموکراسي وي او نه د لرغوني يونان د برده دارانو دموکراسي وي بلکې زمونو خپله ملی اسلامي ولسواکي وي ! له آزادې ملي اسلامي ولسواکۍ څخه سرغړول که طالب کوي، که کرزی یې کوي او که کوم بل لیونی، پوزه به یې د پریکولو وي !

Bahram
02.01.2008

خنده داره فکاهي وه٠
[quote:10a1c1344d="pattang"]بهرام جانه که داتا سو راوستلي اشغالګر نوي نو قسم په خدای دی چې ملا عمر
دې بيا کلاب ته سړي او هلته به بيا خپله روسۍ وتکا وهې ٠

[quote:10a1c1344d="Bahram"]دواره مزدوران دې٠ یو د عرب او بل د غرب٠ فرق یې  د غین په همغه یو نقطه کې دي٠ عمر هیځ غول هم نشي خورۍ٠[quote:10a1c1344d="pattang"]دسقاو زوی، ببرک کارمل ، رباني او مسودوف نوڅه کارونه کړي دي ?، کرزی خو ستاسو لپاره درويزه کوي اودې تاسو جيبونه در ډکوي ، ملا عمر ته ګوره هغه اشغالګر چې تاسو را وستل هغه يې بېرته باسي٠

[quote:10a1c1344d="Bahram"]نماينده افغانستان پشتون ها يا ملا محمد عمر آخند است و يا كرزي بابا.[/quote:10a1c1344d][/quote:10a1c1344d][/quote:10a1c1344d][/quote:10a1c1344d]

islamparast
05.01.2008

سلام :
دوستانی عزیزسوال این است که در بین ٣٠میلیون ملت او کدام شخصیت های است که قابلیت ریس ملتی را واقعا دارند؟
یا در شاید درذهن ما ٣٠ میلیون ملت تا به حال چنین سوالی در خطور نکده که چرا ما شخصیت های نداریم که همه ما مثلی که احترام به بزرګ فاملیی خود داریم به چنین شخصیت ها هم داشته باشیم ،اوکدام  اشخاصی استند که حد اقل در قلبی بیشتر از ١ میلیون ملت جای چون بزرګی را داشته باشد ،واګر چنین نیست پس این واضع است که دستانی خارخی انقدر در ذهنیت ملت ما کار کرده، که حتا ما خود را چی بلکه وطن خود  هم از دست دادیم ،وقتی این است که بیدار شویم !!!بس است که دیګر امریکایان مارا به انواع مختلف استفاده میکند ،بیادید قدری یک دیګر بدانیم اګر واقعا مسلمانیم و اګر نی ٠٠٠یا من زنده جهان زنده ومن مرده جهان مرده به خاطری این که ما از مرګ بسیار میترسیم ٠ دوستان و هموطنانی من، وقتی من به دیګران میبینم بسیار حسود میشوم و سوال های زیادی برایم پیدا میشود که تا کی ما تنها به نام مسلمان استیم و عمل چون مسلمان را نداریم ؟

Bahram
05.01.2008

[quote:9d368045a8="islamparast"]سلام :
دوستانی عزیزسوال این است که در بین ٣٠میلیون ملت او کدام شخصیت های است که قابلیت ریس ملتی را واقعا دارند؟
یا در شاید درذهن ما ٣٠ میلیون ملت تا به حال چنین سوالی در خطور نکده که چرا ما شخصیت های نداریم که همه ما مثلی که احترام به بزرګ فاملیی خود داریم به چنین شخصیت ها هم داشته باشیم ،اوکدام  اشخاصی استند که حد اقل در قلبی بیشتر از ١ میلیون ملت جای چون بزرګی را داشته باشد ،واګر چنین نیست پس این واضع است که دستانی خارخی انقدر در ذهنیت ملت ما کار کرده، که حتا ما خود را چی بلکه وطن خود  هم از دست دادیم ،وقتی این است که بیدار شویم !!!بس است که دیګر امریکایان مارا به انواع مختلف استفاده میکند ،بیادید قدری یک دیګر بدانیم اګر واقعا مسلمانیم و اګر نی ٠٠٠یا من زنده جهان زنده ومن مرده جهان مرده به خاطری این که ما از مرګ بسیار میترسیم ٠ دوستان و هموطنانی من، وقتی من به دیګران میبینم بسیار حسود میشوم و سوال های زیادی برایم پیدا میشود که تا کی ما تنها به نام مسلمان استیم و عمل چون مسلمان را نداریم ؟[/quote:9d368045a8]
اشخاص نيك و چيز فهم و ميهن پرست زياد داريم ولي مشكل اينست كه مردمان آزاد و مستقل و دانا اولآ آنقدر مشهور نيستند و دوم اينكه براي شان راه رسيدن به رهبري كشور ناممكن است. اگر تصادفآ هم به قدرت برسند به زودي از بين برده خواهند شد چون بدون شك دست خارجي ها هميشه در رهبري كشور دخيل است و ايشان مزدور مي خواهند نه آدم آزاد و خود مختار.

منلی
06.01.2008

ښاغلی بهرام صاحب تاسو چې کومې خبرې ته اشاره کړی تریوحده سمه بریښی چې بهرني لاسوهني دی خوغټه وجه یی دتاسو په شان کسان دی چې دافغانانو په مینځ کې کله دتاجک په نوم کله دخراسانی په نوم اوکله ..........نوم تفرقه اچوی .
ایا دادخراسان مسله چې ستاسو آسانه قیاسی نظریه ده دخلکو په مینځ کې جدائی نه راولی اوپه دیی ډول دجمهوریت مشن دپوره کولو څخه نه پاتی کیږی ؟

pattang
06.01.2008

اوس خو دې خپل ځان بيخي مسخره که ، چه نه کار هلته څه کار ...........
ښه دی چې استاد نه يې .

[quote:c82eb3f83e="کوشان"][color=yellow:c82eb3f83e]يو شخص ته سړی هغه وخت ملي شخصيت ويلی شي ، چې د ټول ملت استازيتوب وکړي . هغه ټولنې چې په مذهبي ، نژادي او ژبني مخالفتونو
کې ډوب دي ، هلته ملي شخصيتونه هغه وخت پيدا کېدلی شي چې
ملت خپل مذهبي ، ژبني ، او نژادي مخالفتونه هير کړي او د راتلونکي
د پاره اهداف وټاکي .[/color:c82eb3f83e]

نو اوس تاسي څه سوچ کوئ چې ايا همدا خراسانيان او افغانستانيان
دې ته حاضر دي چې په افغانستان کې د تفرقه اچولو نه ډډه وکړي ؟؟
او يا ملايان به حاضر شي چې دغير مسلمانو افغانانو د وژلو نه لاس واخلي ؟؟
او يا دا چې عرب به دا راسره ومني چې د هندو او سنګهـ نوم هم په
ملي سرود کې داخل شي ؟؟

ملي شخصيتونه ملي دولتونه جوړوي ، خو په افغانستان کې غير
له مذهبي دولتونو نه ملي دولتونه منځته نشي راتلی . ځکه عرب ،
ايران ، پاکستان او انګرېز د دې کار مخالف دی .
نو ايا يو مذهبي دولت ته سړی يو ملي دولت ويلی شي ؟؟
او هغه هم په داسې يو هيواد کې چې مختلف اقوام ، اديان ، مذاهب
په مليونهاوو پيروان لري .

خو ستاسي دغه خبره چې مونږ په نوم مسلمان يو خو کردار مو اسلامي ندې ،
حقيقت نلري . ځکه که تاسو د نن ورځې خبرونه اورېدلي وي ، هلته د
افغانستان د اسلامي علماوو شورا د دولت نه غوښتنه کړې چې هغه
خلګ چې د اعدام حکم ورباندې صادر شوی ، بايد په غازي ستديوم او
يا د زرنګار په پارک کې د ماشومانو په مخکې اعدام کړل شي .
نو څنګه چې ګورئ افغانان نه يواځې چې په نوم مسلمان دي ،
بلکې کردار يې هم اسلامي دی .

په درناوۍ[/quote:c82eb3f83e]

Bahram
06.01.2008

[quote:a85874309f="زخمي"]ښاغلی بهرام صاحب تاسو چې کومې خبرې ته اشاره کړی تریوحده سمه بریښی چې بهرني لاسوهني دی خوغټه وجه یی دتاسو په شان کسان دی چې دافغانانو په مینځ کې کله دتاجک په نوم کله دخراسانی په نوم اوکله ..........نوم تفرقه اچوی .
ایا دادخراسان مسله چې ستاسو آسانه قیاسی نظریه ده دخلکو په مینځ کې جدائی نه راولی اوپه دیی ډول دجمهوریت مشن دپوره کولو څخه نه پاتی کیږی ؟[/quote:a85874309f]
http://www.tolafghan.com/forum/viewtopic.php?p=24877#24877

islamparast
11.01.2008

سلام بر همه :
از نظریات و کلمات شما دنیای سپاس ، 
بر پا شدن یک ملت تعلق میګیرد به یک کلان ملت ،و اګر کلان وجود نداشته باشد پس وجود ملت هم وجود نمیداشه باشد ٠ګرچه که من چندان فهمی بلند ندارم،ولی از نظر منطق یا از نظر اسلام اتحاد و یکجا بودن از همه مهمتر است ، همچنان مسلمان حقیقی بودن لقب به او بند ګانی است که واقعا کردار عمل شان به قانونی قران مجید باشد ،و در بین ما ملت قانونی خود پرستی وجود دارد پس خود پرستی دراسلام یا درشخصیتی یک مسلمان حقیقی باشد وجود نداشته ،ولی سوال من این است که چرا ٣٠ میلیون نفوس وابسته به یک رهبر و صدا نیستند و چنین بودن  به کمک های خارجی  یا سرمایه ضرورت ندارد ٠
نصر من الله وفتح قریب، هموطنانی عزیز از هر روز مردن یک روز مردن بهتر است افسوس به حالی کسانی که وجود خود را از دست داده اند ٠

Bahram
12.01.2008

[quote:ad9add532b="islamparast"]..ولی سوال من این است که چرا ٣٠ میلیون نفوس وابسته به یک رهبر و صدا نیستند و چنین بودن  به کمک های خارجی  یا سرمایه ضرورت ندارد ٠[/quote:ad9add532b]
سوال خوبي است. فكر مي كنم دليل اين است كه افغانستان هيچگاهي يك رهبري مردمي نداشته است. رهبران اين كشور توانايي هاي رهبري را نداشته اند و اكثر شان يا در خدمت قدرت هاي بيگانه بوده اند يا غرق عياشي و تعقيب رقباي خود در داخل. هيچ كدام شان قدم در پرچيدن موانع از مقابل مردم نگذاشته اند. رهبران پشتون همه از الف تا يا تمركز در تقويت پايه هاي قومي خود داشته اند و براي آشتي ملي و ايجاد وحدت ملي هيچ زماني حاضر به گذشت از منافع قومي خود نشده اند كه اين يكي از دلايل ناكامي در كشور است.

Bahram
12.01.2008

كوشان
حرف هايت درست است. اصلآ اين تنها افغانستان نيست كه دامنگير همچو مشكلات بوده. در كل بسياري كشور هاي منطقه قرباني رهبران بي كفايت بوده اند و اكثريت شان مورد استفادهء قدرت هاي بزرگ قرار گرفته اند.

islamparast
27.01.2008

دوستان عزیز سلام :
باید این را واضع بګویم که من این متن را برای پیدا کردن نفاق یا تعصب در بین شما دوستان ننوشتم و من شخصی متعصبی نیستم، برای من مسلمان بودن و دوم افغان بودن از همه مهمتر است ٠ این ضروری  نیست که تمامی ملت افغان به یک رهبر واحد وابسته باشد ،ولی این بسیارمهم است همه ملت با هم وابسته باشند، در افغانستان قوم های زیادی وجود دارد که همه انان حتما از خود بزرګان یا رهبرانی دارد و این رهبران متقی به یک رهبری عمومی میباشد ،و اګر چنین باشد افغانستان یک کشوری مستقل و خود  مختار میباشد ،که چنین نیست ٠در این جای شک نیست که افکار تمامی انسانان یکی باشد ولی،رهبری همه کشور های  جهان یک فردی منتخبی میباشد ،هیچ انسانی تاامروز کسی را ١٠٠  فیصد مطابق به افکار یا نظریاتی شخصی خود نیافته ،رهبر بودن یا انتخاب کردن به کشور تعلق میګیرد به پلان ها و فراهم کردن شرایت مثبت او شخص ،ولی سوالی  من هنوز هم این است که در بین٣٠ میلیون نفوس افغانستان چرا کم از کم ١ میلیون این نفوس هم نظربه یک شخص واحد یا منتخب نیستند ،ملت ما به کدام او نوع شوک یا احساسی ضرورت دارند که همه افغانان را به هم مسلی یک زنجیری فولادین با هم ګرد اورد ؟ به من نظری من خود پرستی باید رها کرد و لباس وطن پرستی راباید به تن کرد .

OK
This site uses cookies. By continuing to browse the site, you are agreeing to our use of cookies. Find out more