نړيوال ښکيلاک او د لرو بر افغان دازادۍ غورځنګ
داکابل دئ او که واشنګټن چې د يوې غوندې جوړولو له پاره شپېته زره ډالره مصرفيږی؟
Anonymous
03.12.2005
دهها تن از معلولان خشمگين در کابل پايتخت افغانستان، به مراسم گراميداشت روز جهانی معلولان حمله کردند و مانع سخنرانی وزير شهدا و معلولين اين کشور شدند.
اين مراسم، با حضور شماری از مقامات بلندپايه دولتی از جمله صديقه بلخی وزير شهدا و معلولين افغانستان در موسسه پلی تکنيک کابل برگزار شد.
هنوز سخنرانی وزير شهدا و معلولين به پايان نرسيده بود که، گروهی از معلولان ناراضی و خشمگين، وارد تالار شدند و مراسم را برهم زدند.
اين گروه از معلولان که شماری از زنان نيز آنها را همراهی می کردند، با سردادن شعارهايی عليه خانم بلخی، خواستار استعفای او شدند.
يک تن از معلولان ناراضی که خود را به جايگاه سخنرانان رسانده بود، قصد داشت به نشانه اعتراض خود را با ريختن پترول (بنزين) آتش بزند که ديگر معلولان و نيروهای امنيتی از اين کار جلوگيری کردند.
'حقوق ماهيانه: شش دلار'
يک تن از معلولان ناراضی قصد داشت به نشانه اعتراض خود را با ريختن پترول (بنزين) آتش بزند
اعتراض کنندگان می گفتند، از سوی وزارت شهدا و معلولين ماهانه فقط ۳۰۰ افغانی (معادل شش دلار) دريافت می کنند که اين پول حتی برای بخش ناچيزی از مخارج آنها کافی نيست.
آنها همچنين می گفتند که آماده اند برای امرار معاش خود و خانواده شان کار کنند، اما دولت زمينه کار را برای آنها فراهم نکرده است.
معلولان معترض در گفتگو با خبرنگاران، از حامد کرزی رييس جمهور کشورشان خواستند تا امور وزارت شهدا و معلولين را به خود آنها بسپارد.
اعتراض کنندگان ادعا می کردند که برای برگزاری مراسم رسمی روز جهانی معلولان در کابل، بيش از ۶۰ هزار دلار مصرف شده است، اما به وضعيت آنها هيچ توجهی صورت نمی گيرد.
واکنش مشاور وزير
دولت روزانه شش دلار به معلولان مستمری می دهد
ويس الدين سراج مشاور وزير شهدا و معلولين، اعتراض کنندگان را "گروهی آشوبگر" خواند.
او با اشاره به ادعای هزينه شصت هزار دلاری اين مراسم گفت که آنها اين مبلغ را تنها برای امور تشريفاتی مصرف نکرده اند، بلکه تعدادی پوسترهای تبليغاتی نيز از همين پول به چاپ رسانده اند.
آقای سراج افزود که حدود ده درصد کارمندان وزارت شهدا و معلولين را خود معلولان تشکيل می دهند.
جنگهای درازمدت در افغانستان، به گفته مسئولان دولتی، بيش از يک ميليون معلول برجای گذاشته است.
شمار زيادی از اين معلولان، هم اکنون در خيابانهای کابل و ديگر شهرهای افغانستان، به گدايی مشغولند.